Monday, October 10, 2011

Sambungan ke Tesco

Ni first time oh saya rempit sendiri ke KB..selalunya memang tak lepas sebab ma memang tak bagi..dahla lesen tak buat2 lagi..kikiki..so last friday..selamat pergi dan balik..heeee..


Pergi Tesco nak cari kain ganti customer tu lah..entah camaner lah boleh tersalah potong kan..kakak saya terpotong untuk ukuran kain kedua-dua jenis for baju n kain..huhu..tak pernah2 jadi tu..nasib kain satin jer..n alhamdulillah jumpa dekat Nagoya..baper ringgit ntah..beli 2 meter jer..


Konon2 dah beli kain nak terus balik kan tapi biasalah namanya alang-alang..hehe..masuk pasaraya Tesco bajet nak beli additional lauk pauk sumbat dalam peti tapi last2 tak jadi pun..tiba2 tengok lauk rasa..eh dah cukup kot lauk beli pagi tadi..haha..


Lepas tu teringat toileteris semua dah nak abis..so pegi sana pulak..rembat berus gigi yang Tesco punya RM0.85 jer..haha gila kedekut..beli shampoo Loreal Nutri Gloss RM9.99 then beli pad yang Adibah Noor ngan Yuna pakai tu apa nama Librese kan?kehkeh..pestaim nak terai..harga RM5++ xingat..heee..


Jalan punya jalan mata terpaut pulak pada mixer..wallah..memang idaman hati tapi takde dalam list pulak..hurm so discuss dengan kakak saya dye kata beli jerla dah alang2 jumpa..actually between handmixer ngan mixer complete dengan bowl tuh tapi in term of nak cut bajet so ambik handmixer brand Tesco tuh jer..harga?RM35.90 jer..hehe murah jer..yang siap dengan bowl tuh brand Pensonic oh harga dalam RM75 jer pun..huhu..xperlah ikut kemampuan sudah..:)


So dah siap2 test n bayar semua terus laju nak balik..tak pandang mana2 dah..takuittt duit terbang lagi..keh3..nanti tunjuk gambar mixer murah saya tu yer kot2 ada yang berminat nak beli n dalam process learning lagi bab bakery nih macam i lorhhh..hihi..


Tata!

10 comments:

nini said...

amoi....alang-alang tu ..banyak plak dia shopp ya...haha

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

wah..sangat bersemangat. blaja bakery elok2 naa..pastu pos sikit kat maera ;)

sweethOneY said...

tapi klo beli handmixer tu nnt nk kena cari besen or bowl dia plak kann..

sy tgh nk cari bowl dia la ni :D

misya said...

ada pulak alang-alang nya

aNaYaNa said...

nini..
memanglah mata terus jadi kabur..ahaha

aNaYaNa said...

K.maera..
tuhla..persiapan hari tua..hehehe..insyallah kalo tak basi..kekekeke

aNaYaNa said...

seethoney..
dekat Tesco ada bowl dye price dalam RM10 ke RM15 camtu..tryla usha..:)

aNaYaNa said...

K.Sya..
memang pantang alang2 la k.sya..terus bukan kepalang lagi dah..hihihi

cik pelita said...

Huhu CPM Pelita Hiasan pon tengah survey2 mixer ni. Tengok2 harga mixer cosway mahal da,Rm160. Nak try g Tesco jugak la..

Anonymous said...

Thank you for the good writeup. It in fact was a amusement account it.

Look advanced to more added agreeable from you!
By the way, how could we communicate?

Feel free to surf to my site: natural cellulite treatment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...