Thursday, November 10, 2011

Reunite Student SKBD Batch 1999 │ Raya Haji 2011

Salam semua..apa khabar yer harini?harap baik2 belaka yer..saya pula kemain lama ambik mood nak update blog..haha..taktaw nak citer apa lah..blurrr kepala hotak nih..nasib baik Munir tag gambar reunion haritu..so ada gak la modal nak tulis blog..hihihi..


Reunion ni kitorang buat after 12 years we didnt met each others okeh..sangat2lah lama..so that lepas Munir add kat Fb haritu terus discuss dengan Azim sekali pasal reunion..n pasal ni la yang buat saya pening kepala tuh..nak handle reunion jer pun..ekekeke..tapi bukan senang nak senang lah..so overall alhamdulillah majlis berjalan lancar..


Jom lah layan gambar sikit sebanyak...:)


Ni lah sekolah kami..SK Bechah Durian..da lain rupanya..bangunan pun dah banyak..


Makanan yang dibawa..kitorang buat ala2 potluck jer..ni plan last minit nih..plan asal gathering dekat New Horizon tapi cancel sebab ada yang tak dapat join plus NH tutup sampai pukul 3..mana sempat dengan kami..

Ada nasi kerabu, roti jala, tapai, kek buah, kek keladi,kek coklat, sate, nasi impit, kerepek, aiskrim, air sirap..eh tak sempat pun nak rasa aiskrim..syok borak punya pasal..hehe..


Propa..haha..dorang sumer dok kecoh saya slim melim jer..ahaks!padahal masa sekolah dulu saya lagi tinggi dari Milin(tudung koko) n Umiey(duduk)..nampak sangat terbantut kan..ahaha..

Noraini dah ada nak kembar..inside da tummy pun ada katanya..auw!tambah lagi anak buah..heee..


Apa ajerlah yang minah tuh dok gebang tuh yer..hihihi..


Haha..tengok gambar ni pun rasa nak gelak sama..mesti sebab ungkit citer dulu2 la nih..haih la..banyak yang lawak bila dok bukak citer masing2..heee

Farhana dan si hensemnya..alahai cian Na..tak duduk pun kalo x nanti baby dia nangis..dahla dia ada lelah..tuh pun pregnant 6 months tuh..anak dia taknak pulak dengan aunties yang gojes2 blaka nih..hahaha..

Azim..pengerusi majlis tengah bagi speech..

Then sesi perkenal diri n perkembangan diri masing2..nebes kemain hoh..da lama tak buat presentation..ahhaha






Then lepas tuh acara makan2 jer..takder gamba pulak masa makannya..makan pun nak berborak jer..last2 banyak makanan tak sentuh..passing2 jer bawak balik..


Kemudian kitorang ambik gambar dekat assembly..

ahah..nostalgik sangat..


Ada kelas yang tak kunci kitorang redah masuk..


Alahai kerusi meja cute2nya lah..hahah..tapi kelas kemain dah cantik sekarang..tak macam 12 tahun yang lalu..meja pun style yang boleh kopak tuh rr..ada lcd projector lagi..kelasss2..


Konon2 best student tahun 1999..haha..


Tiang keramat tempat main 'berebut tiang' waktu rehat..hehe


Redah masuk kawasan pra sekolah pulak..:p
gelongsor pun dah lawa..dulu warna batu jer..hik3..






Last sekali gambar kitorang ramai2 dekat kantin..padahal gambar ni taken b4 makan lagi..hehe..






Duduk : Umiey, Niey, Zana, Ct, Fatimah, Milin
Berdiri : Munir, Apih, Eyo, Delin, Azim, Seni, Eli, Ijo

Dah tu ajerh!!penat dah hoiii upload gambar..ni pun pilih2 jer..banyak lagi sepatutnya tapi takkan nak masuk semua..nak buat entry 3,4 episodes tidaklah kuasa ku inih..haha..


Owh rindunya moment dengan kawan2 nih..harap2 panjang umur boleh buat gathering lagi next time...susah nak jumpa sebab semua dah bekerjaya n dok jauh2..


Terima kasih guys..ur da best ever!!


p/s : masa sekolah rendah kawan2 panggil Zana..sampai sekarang la Zana dipanggilnya..hehe..


22 comments:

gedek! said...

ada tak timbol cerita 'cinta monyet'....?

'pengakuan' maybe?

hehehe

ZianaRazali said...

gedek! ..
eh..uncle ni macam tahu2 jer..?ahaha..kena batang hidung..adalah uncle..pengakuan saya kepada kawan lelaki..ahaks..

Cik Puan Zura said...

yana, lawo gambar profile terbaru mu itu.....hehehehe... ingatkan Ziana Razali mana tadik.... hehehehe

zailamohamad said...

tukar namo jadi Ziana Razali plop?? heeheehee

best kan mengimbau kenangan zaman sekolah dulu;)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

jumpa kengkawan lama mmg seronok!!

Mama Gee said...

seronoknya kalo buat reunion kawan2 masa sekolah...

eh tapi nnti jumpa 2 org ex bf pulak...kuatkah nk bertentang mate? ahh cinta monyet je..apa adehal..masing2 dh berkuarga...heheee apalah yg mama merepek ni

nini said...

bestnya jumpa kawan2 lama balik...=D

wahida said...

sweetnya reunion korang...

sonok jumpa kawan2 lama balik kan...mcm2 boleh sembang...

ZianaRazali said...

Cik Puan Zura..
ahah..lawa eyh?guna kamera orang mmg lawa..kikiki..ha laa..tukar nama lak..haha

ZianaRazali said...

zailamohamad..
a'ah..tukar nama plak kak..tp masih nama sendiri..hihi..
mmg best jumpa kawan lama..seroonooookk..:)

ZianaRazali said...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF)..
seronok sgt2 k.ila!hehe

ZianaRazali said...

Mama Gee..
ahaa..cinta monyet pun neves ke mama?hihihi..buatlah reunion mesti tringat kisah mama dating dulu2 kan?kikiki

ZianaRazali said...

nini ..
yep..best gilak!heeeee

ZianaRazali said...

wahida..
akak tak buat reunion gak ker?mst lg seronok kan?kami pun tak cukup mulut nak citer kisah dulu2..hehe

misya said...

ala bestnya rasa macam nak ajak kawan-kawan jumpa skrg gak

ZianaRazali said...

K.sya..
haaa..ajakla kak..thru fb senang kumpul semua..:)

Ardini Humaira said...

wow!
bestnye.. dni lama dah tak jmpa kawan lama :D

Myra Jay said...

Bestnyerrr..
Rindu jugak dgn kenangan srkolah dolu...

Myra Jay said...

Bestnyerrr..
Rindu jugak dgn kenangan srkolah dolu...

ZianaRazali said...

Ardini Humaira..
a'ah..sbb lama tak jumpa lah rasa best sgt tuh..hi3..

ZianaRazali said...

Myra Jay..
kumpul balik kawan2 lama kak..:)

Anonymous said...

It's an amazing post in support of all the web visitors; they will obtain benefit from it I am sure.

Feel free to surf to my web blog; new cellulite treatment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...