Wednesday, November 2, 2011

Langkah Pertama..Sandwic Telur Mayonis

Orang kata nak mulakan langkah pertama bukan main payah lagi..tapi bila dah mula melangkah..susah pula nak berhenti..ewah..bermadah pula kan..marilah mulakan entry pertama hari ni..hehe..


Sebagai pembuka kata2 eloklah mulakan dengan entry makanan yer..hihi..tak tahu nak tulis apa..macam2 dah berlonggok dekat draft nu haa...nampak sangat otak bercelaru..hak2..


Sambil tengok tv semalam saya buat menu ringkas kegemaran saya nih..nak makan nasi dah kenyang..awal2 dah telan masa buka puasa..hihi..jom tengok resepinya..


Senang jer..

Sediakan : 
1) Roti sandwic..prefer gardenia sebab sangat gebus..:)
2) Telur rebus 2 biji
3) Marjerin
4) Lada Sulah
5) Sepaket kecil mayonis / dalam 4 sudu penuh la..


Kemudian..
Lenyekkan telur rebus tadi ke dalam mangkuk..gaul bersama lada sulah..lada sulah nak masuk kemudian pun takper tapi sebab saya nak jimat bekas tu yang sekali harung..hehe


Lepas tu..
Masukkan mayonis dan gaul2 rata..


Sapu marjerin pada roti dan bolehla letakkan inti tadi..


Dan siap!!

Letakla banyak2 biar sampai terkeluar intinya tuh..hehe..ni buat sebab nak makan2 saja2 plus pulak si tukang buat tak berapa nak rajin sebab tu tak berapa nak lawa jadiknya..hehe..kalo rajin potonglah yang tepi2 roti tuh..tapi bagi saya membazir tahu kalo buang..selagi boleh makan kita makan..hehe..lainlah kalo untuk any majlis tu kena buat cantik2 la..


Makan sandwic ni 2 keping jer dah kenyang..haha..sebab telur rebus mungkin..saya prefer telur goreng hancur tuh takla muak sangat..boleh letak timun, salad or tomata nak lagi kaw okeh?


Selamat bercobaan..heheehe..:)



12 comments:

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

yana..nampak sodap! pos sini sikit.. ;)

aNaYaNa said...

K.maera..
rasa pun sodap ah..haha..pos2 basi lorh..kikiki

azwa amani said...

nampak sedap..selalu juga buat..hehe, lagi2 kalau letak mayo banyak2.. huhu

aNaYaNa said...

azwa amani..
mmg mayonis tuh lagi mnambah sedap kan?:)

Qhaifa Nur said...

sedapnya...
letak chesse lagi tak bangun ni..

aNaYaNa said...

Qhaifa Nur..
a'ah la kak..lupalah..cheese ada jer dalam peti semalam..hehe..nt leh try letak cheese pulak..

PinKy MoMMa said...

simple tapi boleh buat diri makan berkeping keping huhu ;p

Ardini Humaira said...

nakkk!tliurr :D

Princess Nur said...

oloh sedaknyo..nak tempah bekpes ngan ana la pasni hihihi

aNaYaNa said...

Ardini Humaira..
ahah..meh sini meh..:p



Princess Nur..
K.nur..owos..over teh tepoh bekpes..hahaha

haslina said...

mmg suka juga buat scramble egg. letak tomato, sos cili, daun sup.
makan gitu atau makan dengan roti. sedappp kan.

Anonymous said...

I loved as much as you will receive carried out right here.
The sketch is attractive, your authored material stylish.
nonetheless, you command get got an impatience over that you wish
be delivering the following. unwell unquestionably come
more formerly again since exactly the same nearly a lot often inside case you shield this hike.


Here is my weblog - home cellulite treatment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...