Thursday, November 3, 2011

Selamat Berkorban..

Tahun ni belum mampu jugak lagi  nak melakukan ibadah korban..sedih pun ada..tapi nak buat macamana belum ada rezeki..mungkin tahun2 akan datang rezeki saya mana tahu..janji setiap tahun dapat makan daging free..tak family yang korban jiran2 mesti bagi..hehe..tapi tahun ni K.Nani korban..alhamdulillah..


Orang kata raya korban di Kelantan ni best..ye ker?hehe..saya pernah 2 kali beraya dekat Kolumpo..memang tak rasa apa2..just keluar pergi open house dekat rumah2 kawan kakak saya jer..tapi kalo kat Kelantan waktu nak korban tuh ramailah sanak saudara kumpul..nak tunggu turn..nak melapah daging..semua buat sama2 lah..lepas korban pergi bagi daging dekat jiran..sedara mara pun ramai datang beraya sebab tahu buat makan2 bila raya haji..mesti makan nasik punya..heehe..


Raya haji kali ni ada aktiviti pulak..ni pun tak hilang lagi pening nak kena handle majlis tuh..majlis kecik jer tapi nak uruskan alahai..macam2 nak kena buat..susah nak cari kata sepakat ni..bukan senang nak handle satu2 acara yer..huhu..


Untuk semua kawan2 selamat menyambut hari raya aidil adha yer..sambutlah dengan penuh kesyukuran..lupakan semua kesedihan..:)


Ikhlas,
Yana.



p/s : terima kasih Cik Bambam sudi terima pemberian yang tak seberapa dari saya..im happy for ur happiness..^_~.

10 comments:

BeloG MTT said...

Di sebelah Pantai Timur memang sambutan Aidiladha lebih meriah dari Aidilfitri kann? Selamat menyambut Hari Raya Aidiladha :)

gedek! said...

kelantan memang ohsem....!

(rindu kat etok)

haslina said...

dengar-dengar gitu gak. tapi memang tidak pernah pun jejak kaki ke sana lagi.
apatah lagi hendak sambut raya.
;))

selamat hari raya aidil adha juga.

Anisa Hang Tuah said...

selamat hari raya~

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

salam aidiladha gak.. =)
boleh daging free,
bako ramai², wat daging panggang..
sodddaaaapp..

Mamaleesya said...

raya dekat kolumpo memang macam tak raya. Perasaan beraya tu bila tgk tv je, ada takbir raya.

Akak pun belum buat korban lagi.

misya said...

salam aidiladha

Zana Adieyza said...

selamat hari raya aidiladha..

dhiera said...

majlis apa tu dear? raya haji kat sini macam tak raya pun~

Anonymous said...

Howdy! I just wish to offer you a huge thumbs up for your great info
you have got right here on this post. I will be returning to your blog for more soon.



my homepage: new cellulite treatment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...