Tuesday, November 8, 2011

Buat Kerja Dengan Hati Yang Tidak Tenang

Salam semua..dah ramai yang dah kembali bekerja yer..saya salah sorangnya..uhh..tak puas cuti!kalo boleh nak cuit lama2..eh ker selama-lama2nya?huhuhu..


Harini bekerja dengan perasaan yang tak keruan sangat2..akibatnya semua kerja menjadi caca marba..buat tu salah..buat ni salah..aduhai apa lah nasib nih..tadi keluarkan invoce tapi tak perasan pulak either bos mention ke tak pasal amount..tengok kat  service form tuh takder amount..habis caner invois takder amount?adoii..print jugak la..kang bos balik samada ku dimarahi atau tak lah..hurmm..


Jap lagi nak turun bawah nak ambik signature Pok Ok,pakcik yang repair toilet opis haritu..dah buat payment voucher untuk dia..tapi bos suruh bagi yang copy ke ori tadi?macam yang copy..selalunya bagi yang ori..tapi duit bos tak bagi lagi sebab bos kata nanti K.ti(owner building) datang kuitp sewa tunjuk resit beli barang n payment voucher repair dekat dia untuk claim..samada tolak sewa or macamana?abis macaman nihh?tunggu K.ti ker terus bagi kat Pok Ok?aaaaaaaaaaa...tensi!!!


Susahnya kalo dalam hati asyik berkata nak berhenti jer..atas banyak sebab yer..buat semua rasa tak ikhlas jer..haih..serabut sungguh lah..


Nak nangis jap..bye!

4 comments:

wahida said...

kenapa ni dear...ada masalah kat tempat keje ye dear...


selagi belum dapat mana2, keje la dgn ikhlas ye dear...ibadah tu..

semoga ko tenang2 ajer...

Amy Syaquena said...

asal ni ada masalah ke , mood amy pun kureng sikit sebab kepala masih ada pening sikit..

Cik Puan Zura said...

masalah apa yg membelenggu ni dik oii...

baca bismillah x nak buat keje pg tadi... :)

mood cuti belum hilang agaknya tu yang x bersemangat tu...

nini said...

uih jangan berenti dulu....kerja dulu, cari pengalaman...masalah di tempat kerja perkara biasa....masalah untuk diselesaikan dan menjadikan kita hebat, bukan menjadikan kita pelarian...hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...