Tuesday, November 15, 2011

Pelangi Yang Cantik Datang Sekejap Saja

Ramai orang bercakap..pelangi yang cantik akan muncul selepas hujan dan ribut petir..tapi ramai tak yang sedar pelangi tuh datang sekejap ajer..pelangi tu datang sekadar nak menceriakan langit yang muram sebelum mentari kembali menyinar..kan?



Waiting for pelangi is hard but when it comes dalam sekelip mata jer ia hilang..rugi siapa yang berharap nak tengok tapi tak dapat kan?


Pelangi tuh cantik walaupun hadirnya sekejap tapi ia cukup bermakna..sebab pelangi tak selalunya muncul..sebab pelangi banyak warna ceria..mana ada warna gelap pada pelangi kan?huhu..



Sanjunglah kecantikan pelangi tapi kena terima hakikat bahawa kehadirannya untuk sementara saja..untuk menambah ceria bukan meneman kehidupan kita..



So..its better to berharap pada matahari, bulan dan bintang yang sentiasa ada menerangi kehidupan kita..tak pernah mungkir janjinya..sentiasa setia walaupun ketika hujan melanda, dan ketika pelangi tiba..



p/s : kisahnya ambik gambar pelangi dari tingkap rumah jer terus bermadah2..kikiki..

22 comments:

misya said...

bila tgk pelangi hati rasa tenang dan ceria sewarna warni pelangi

ZianaRazali said...

k.sya..
memang sangat mendamaikan..:)

Anisa Hang Tuah said...

datang sekejap tapi indah

Cik Puan Zura said...

ni mood pepagi bermadah ni... hehe
akak kecik2 dulu, org kata jangan tunjuk pada pelangi, nanti kudung jari...ader kerrr... hehehe

ZianaRazali said...

Cik Puan Zura..
ye ker kak?xpernah dengar pulak..hi3..orang tua2 bnyak pantang larang tersirat..

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

masyaAllah, shantek la..

yup, setuju ngan kenyataan awak,
pelangi cantik dtg sekejap cuma..
huhuhuhu.. =(

EnciK AxixOu said...

pelangi yang indah payah nak jmpe..huhu

ZianaRazali said...

♥Leily|Ummi Alya Husna♥..
K.leily..
kena hargai kehidupan kita kan?eh..ada relates ker?hihih

ZianaRazali said...

EnciK AxixOu..
cari ker?hehehe

Ardini Humaira said...

SubhanAllah..cantiknya.. lama dni tak tengok pelangi tau :)

ima said...

salam.

yeaaahhh. akhirnya ada gak yg setuju dgn ima. give me 5 kak ziana! hihi.
;)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

pelangi indah tapi kejap sahaja...

Myra Jay said...

Pelangi merupakan snugerah terindah dari Pencipta utk kita sama2 merenung dan mengagumi ciptaanNya.
Subhanallah..

ZianaRazali said...

Ardini Humaira ..
mujur ada nset cap ayam bulih capture gambar pelangi nih..hi3..

ZianaRazali said...

ima..
yeahh...give u 5!haha..owh ima pun pk camtu gak eyh..same2..:)

ZianaRazali said...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF)..
yang cantik tu tak selamanya..:)

ZianaRazali said...

Myra Jay..
betul tuh kak..kagum kan..syukur dengan nikmatNya..

Cik Bambam said...

suka rainbow kaler!!! :P

ZianaRazali said...

Cik Bambam..
tuh gambar pofile CB pung ada rainbow gak tuh..hehehe

Mama Gee said...

wahhh untung dpt capture dabel pelangi...

terus dpt idea updet blog kan?

apapun setuju dgn ayat2 kat atas tu ;)

ZianaRazali said...

Mama Gee..
gambar tuh dah lama pun mama..cuma idea baru datang..ki3..

Anonymous said...

Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a
amusement account it. Look advanced to far added agreeable from you!
By the way, how can we communicate?

Check out my web page: natural cellulite treatment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...