Tuesday, October 25, 2011

Kalo Tak Telanjang Tak Sah!

Aritu ada tengok rancangan GPS Iman dekat TV3 yang rancangan abang2 motor pergi tour ke kampung2 untuk program mesra motivasi gituw lah..heee ada ker istilah tuh?tak kisahlah..



Then ada satu part tuh salah sorang abang2 tuh ada sebut pasal bersukan...n he said kalo nak bersukan kena niat kerana Allah..sebab nabi pun suruh kita belajar bersukan iaitu memanah, berenang n berkuda..tapi tuh refer pada  sukan yang popular masa zaman nabi tuh lah katanya..zaman sekarang dah macam2 sukan riadah dah katanya lagi..


Tiba2 ma menyampuk kan tengah dok syok2 tengok tuh..ma kata orang sekarang bersukan nak telanjang ajer..nak niat kerana Allah macamana lagi tuw?..sia2 jer bersukan tak dapat pahala pun..


Huhuhu..sebenarnya nak tergelak pun ada bila ma membebel2 tuh..tapi saya rasa a'ah la ada betulnya..tak paham lah kenapa nak bersukan kena seksi2?maksud telanjang ma tuh seksi2 la tuh..ekspresi perasaan yang terlalu marah mengeluarkan kata2 yang seksa..hahaha..


So saya tak paham kenapa nak men volleyball pantai pun kena pakai macam nak berenang??ahaks!sebenarnya semua sukan pun saya tak paham kenapa nak seksi2?kenapa???huhhhh..

10 comments:

Anisa Hang Tuah said...

kalau tak telanjang tak hawtt

euuwww
eheh

aNaYaNa said...

Anisa Hang Tuah..
haha..nak hot pulak kan jadi ahli sukan..bek jadi artis..heee..

PinKy MoMMa said...

hahahaha betul juga tu..cekciii dan cekcaaa rasanyer..

salam kenal..ur 216 follower dear ;)

pena rozie said...

Memang sekarang ni bersukan mesti seksi meksi ajer...

aNaYaNa said...

PinKy MoMMa..
tq femes blogger..:)
bsukan pun nk seksa seksa cari publisiti btul..hehe

aNaYaNa said...

pena rozie..
haha..kalo tak takleh carik makan lah kan k.rozie..

Sunah Sakura said...

hurmm...kannnn...tu kalo tak faham sukan dalam Islam macam mana..

+ GEE + said...

haih....kan...kadang tu terpikir gak...nape mcm tu...sume nk pakai singkat je kalau main...xleh ke bertutup sopan gitu

aNaYaNa said...

Sunah Sakura..
negara kita nih demokrasi sangat kot..heee

aNaYaNa said...

+ GEE +..
agaknya kalo tutup2 nanti panas lah kan..bsukan kan kuat bepeluh..hihihi..ntah paper..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...