Thursday, October 13, 2011

Roti Jala Pelangi


Balik kerja semalam kononnya berkira2 nak masak sup ayam..tapi dah sampai kat umah sambil2 makan buah dokong tiba2 plan masak bertukar..hehe..terasa nak makan roti jala pulak..so lepas habis tengok citer Lin Pin Ru tuh (taktaw tajuk citer), terus turun dapur..


Masak dengan kakak saya lah takkan sorang2 kan..mana aci..:p..Dia buat kari ayam saya buat roti jala pelangi tu lah kunun..kikiki..eh nway ni first time saya buat roti jala sendiri..previosly tolong K.nani jer..tuh pun yang biasa..takder kaler macam ni..


Nah clozap!haha..comotnya..

Seronok buat roti jala ni sebab senang jer nak buat..lagi2 buat warna-warni lagi bolehla menambahkan nafsu lapar!!haha..



Makan roti jalan cicah kari ayam sambil watching tv memang tangkap leleh ooo..hhahaha..


p/s : sejak akhir2 ni terpaksa rela rajin masak..ni lah penangannya bila jauh dengan mak..eh tak..mak yang jauh dari anaknya..hihihi..


16 comments:

nuraitul said...

pergh..comel gila roti jala tue..tak sampai hati kut nk makan.. :)

Stilla Royazrie said...

wah sedap tu...tetiba teringin pulak...:(

aNaYaNa said...

nuraitul..
ahah..asal comel jer sayang nak makan kan..kikiki..

aNaYaNa said...

Stilla..
buatla yunk..senang jer..heee..

Mama Gee said...

wahhh ni le pestime tgk roti jala warna warni..hehee

Puan tia said...

ceria! nak try gakla..

aNaYaNa said...

Mama Gee..
hehehe..warna warni tuk tambah selera..heee

aNaYaNa said...

Puan tia..
haah..ceria kan..tryla..:)

misya said...

kalerful,lapo lah

ASMAH HARUN said...

eh3..first time tgok roti jala warna warni..slalu wrna kuning..uniknya

~izan~ said...

pndainyer buat roti jala,akak tak pernah buat. dah la cantik ni warna warni =)

aNaYaNa said...

k.sya..
masakk!!..hehe

aNaYaNa said...

ASMAH HARUN..
1st time eyh?hehe..celup2 kaler lain jer..siap!heee

aNaYaNa said...

k.izan..
xdela pandai pun kak..asal jadik jer..hhehehe..

Aujinz said...

kalerfullll.. koh koh koh

aNaYaNa said...

Aujinz..
comelkan?ahahhaa

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...