Tuesday, September 20, 2011

Kalau Dah Tertulis Itu Rezeki Kita │ Campak Mana Pun Ia Datang Balik..:)

Semalam tengah belek-belek purse lepas kena selongkar dengan Ucaid tengok2 duit dalam purse ada RM27.90 sahaja!!tragis tak?(tapi dalam bank ada beribu lemon!pengsan!)








Tiba-tiba ternampak satu angpau kuning terselit kat celah purse tu..berlipat-lipat dah..ambik..then bukak perlahan-lahan sambil doa minta-minta ada duit dalamnya..dan alhamdulillah...



ada duit merah dan hijau gelap dalamnya..ohh girangnya hati..hehe..syukur..




Lepastu jumpa lagi angpau biru..ada duit merah juga di dalamnya..syukur sekali lagi..last2 bukak drawer rupanya masih banyak balance duit raya yang tukar aritu tak habis haa..kira punya kira ada almost hundred plus2 juga la..hihi..alhamdulillah..


Walaupun tu memang duit sendiri tapi sebab dah lupa n budget memang dah pokai tengok duit tu rasa macam rezeki yang tak disangka pula..syukur alhamdulillah..masih selamat saving dari di withdraw dek tuannya..hihihi..



 p/s : semua duit tu masuk saving jer..demi masa depan..eh sejak bila pikir masa depan ni?ahahahh..

12 comments:

irwan miswan said...

grrrr...nak tanye.. umor kamu berape? kenape maseh dapat duet raye? saye ni sejak form 4 dah tak dapat duit raye. oh sadis..oh sadis...

skodeng sini...
ayat rahsia mengurat kini DIDEDAHKAN
RAHSIA disebalik tangga!!!

atty's said...

boleh ar banjer kfc :)

misya said...

rezeki tu,

aNaYaNa said...

irwan...
wakaka..itu duit raya saya nak bagi budak2 lah..tapi tak habes..hehe awak ni..dah lama pun tak rasa duit raya..huhu


K.atty..
kfc taknak la..rfc ok tak kak?hehe


K.sya..
memang rezeki..syukur sangat..:)

zures said...

bestnyer macam rezeki datang bergolek pulak kan...

aNaYaNa said...

alhamdulillah kak..syukur dengan rezeki driNYA..:)

~izan~ said...

dik,mak akak n akak pun kalau jumpa sampul2 time2 lepas raya ni mesti belek dulu sebab anak2 akak suka campak merata. rezeki terpijak dan rezeki jgn ditolak hehe

aNaYaNa said...

k.izan...
haaa..kan?benda2 dalam sampul ni nampak jer merata tapi rupanya berisi..hehe..betul2..rezeki dari Allah..bersykur sangat dimurahkan..:)

wahida said...

tu namanya rezeki terselit...hehe...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

tue duit akak tue.. meh bak balik hehe..

Mama Gee said...

hehe sama mcm mama ari tu...dh kering2 sgt...tebiba bila tukar bag baru...dlm beg tu leh plak terselit note rm100...wahh....suka betul..rs mcm miracle..walaupun tau tu duit sendiri....hehehe

aNaYaNa said...

K.Wahida..
aah..rezeki terselit..hehe


K.Ila..
hahaaa..mengaku jer yer..



Mama..
Memang miracle sebab pulus tengah kering..hihi..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...