Monday, September 19, 2011

Sate Baung Zamri Hj. Osman │ Sedap dan Puas Hati.Recommended!

Setiap kali raya family K.Nani memang baik hatinya mensponsorkan satay untuk kitorang even dia tak beraya di Kelantan..


So raya baru2 ni punyalah bermasalah nak tempah satay..call Satay Wakaf Bharu , tempat selalu kitorang beli tapi tak berangkat..last2 call Satay Baung dekat Pengkalan Chepa nu haa..



Ni stall dia..khas untuk yang beli sikit2 dan ondaspot jer..kami tempah so kena masuk perkarangan banglo En. Zamri tu la..jual satay dalam banglo jer haaa..huhu..banglo tuu..



Ni belah dalamnya..ramai pekerja dia..saya tengok sate ada beribu2..huhu..orang datang ambik satay pun kena queue taw..dahla sorang2 beratus..perghh..kaya weyh..En Zamri bukan saya..hi3..



Nah 300 cucuk Satay Baung..rasa?memang sangat sedap!rasa rempah satay sebati dan lazat..satu rumah takder yang komplen..tetamu pun puji..hehe..rupa?daging yang besar2 dan puas hati makannnya!soo..1 lagi menu wajib if visit Kelantan..SATE BAUNG Zamri Pengakalan Chepa..:)

8 comments:

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

hehe..bukan setakat recommended doh...meme menu wajib setiap kali rayo adik weii..
rumah IN LAW kak ayu, rayo ke 2, mesti makan satay punya...wajib...tapi this year makan malam rayo sebab ado BBQ...hehe..meme best pun..raso nok beli banyok2 pastu bawak balik JB jah...hehe..sebab kuah dia sedap retek...tapi macam tak fresh pulok...huhu..

apa2 pun satay baung memang best!!

aNaYaNa said...

haha..taw xpor k.ayu..yna pulok 1st time make satay baung tuh..skalo satay wakaf bharu jah..meme menu wajib lah tu pahni2..hehe..

misya said...

sedap jer nampak sate tu

Amy Syaquena said...

u know what rumah amy dekat area rumah en.zamri nie la..satay dia memang best , amy lagi suk asatay dia dari satay malaysia...

aNaYaNa said...

K.sya..
sangatla sedap k.sya..lebih sedap dari sate kajang kot..kikiki..


Amy..
la yeker..lepasni bolehla singgah umah u sekali..hehe..satay malaysia tak pernah try lg..huhu

kinna said...

MIL sy penah ckp ade satay sedap, tp dia lupa nama..pasni kalo blk klate leh la cari satay ni...

aNaYaNa said...

Kinna..
aah kena cari tu taw..kena sekali termimpi2 pulak..hehe..

Anonymous said...

Post writing is also a excitement, if you know then you can
write if not it is complex to write.

Feel free to surf to my webpage :: cellulite treatment cream

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...