Wednesday, August 3, 2011

Tips merawat tangan kering dan pecah2.


Sob..sob..ekceli aku gotta poblem dengan tangan aku sejak dua menjak ni..since 2,3 months camtu lah..tangan jadik dry giler n sampai peeling..n ofcos lah jadik gross giler if nak shake hand ngan orang pun segan okeh..cecepat bawak lari tangan..haha..

tapi right hand jerk la yang jadi nya..maybe sebab banyak guna buat kerja kan..left hand buat basuh b*r*k jer kot..hahaha..shit!since dah guna ubat n minyak zaitun yang contain vitamin E pun tak effect(maybe cara tak betul..lala)so aku google any other ways lah..oh i found this interesting..meh nak share..

Caranya adlah dengan menggunakan ampas kopi yang diguna untuk buat air tuh(eh kopi ada ampas ker?tak biasa minum hehehe) ..usapkan ke tapak tangan then biar selama 15 minit..then basuh dengan air besih..dalam 2 weeks camtu dapat lihat hasil tangan lembut seperti sediakala..cewah..

So..balik kang baru nak terai lah..within 2 weeks or if aku notice any perubahan aku share eyh..korang pun bulihla cuba gok..resepi ni aku cedok dari yahoo indoneisa..hehe resepi la sangat..okeh!hope ill get my mulus hand back this coming raya..huk..huk..:(..

3 comments:

ArELeEz said...

klu nak yg xpress, pakai jer lotion johnson baby every nites. insyaallah.. lembut nanti tangan tu selembut kulit bayi. he3..

aNaYaNa said...

ahaks..yeker tidok ni?tangan dah macam kayu gaharu dah ni kot tak makan saman..hehe..nyway temkiyup!

Anonymous said...

I am regular visitor, how are you everybody? This paragraph
posted at this website is actually good.

My webpage - anti cellulite treatment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...