Monday, December 6, 2010

budak bawak bekal

ada sorang budak..budak yang sangat comel (hahaha..menyampahnya..kan?)..tapi however pon dia sangat rajin arini taw..dia pagi2 lepas subuh tak tido balik macam selalu (tak senonoh kan dia selalu?hikhik..)..arini lepas subuh dia masuk blanket kejap jer sebab kesejukan..lepas tu dia dengar satu suara nyaring dari kejauhan..

"kata nok buat __________.sambung tido pulok..lapu tak tutup!"
haaa..ok..itu amaran dari mak bonda yer..maka..si anak pon berkata laa..


"yer..nok buat la ni.."
dengan berat hati bangun dari tempat beradu..hwa3..




begitulah anak..agak2 anak2 saya nanti lagi teruk dari saya tak?asyik kena remind jer..hahaha..
nak tahu apa saya buat?saya g dapur taw..prepare bekal nak bawak g opis..hohoho..pestime woo..tapi saya tak masak aper pon..saya buat benda ni jer..


sandwich miyoko

ni resepi jepun taw sebab tu nama dye sandwich miyoko..hahaha..takdernyer..miyoko tu sebab sesuatu telah terjadi..nanti stori mori..

saya buat ckupla 1 tupperware untuk saya belasah sorang2..hehe..lagipon mana der orang kat opis..sayala admin..sayala guard..huuu..hiba tol..

love dis 1..

saya suka tomato+telur+mayonis+white pepper n sardin ofkosla yang tlah di mix dengan bawang merah,cili padi a.ka. lada burung dan asam limau nipis..nyam3...:)


mcam seploh taon tak makan sandwic..hahaha




anggapla yang saya makan tu burger bukan sandwich..hihih..
tu jer kemampuan saya bawak bekal setakat ni..am i good?kah kah kah!



psssstt...kenyang makan lunch dibelanja..hiksss..:p

10 comments:

sekamar rindu said...

salam...

elok bawa bekal...save bajet..:)

follow ur blog...

aNaYaNa said...

salam sekamar rindu..

yeker save bajet?
nak buat ciput tu jer da abes 7 henggit lebey..
kalo tak xabes duit pon..
hahaha..

sat g saya terjah blog kamu.

asfira aminuddin said...

haha. sandwich pun okey what! nampak sedap. yummy ;)

sekamar rindu said...

salam..

selamat menyambut Maal Hijrah moga kita sentiasa berada dalam rahmat Allah SWT sentiasa hendaknya..
amin..!

aNaYaNa said...

fira..
yep..memang sedaaaap!hahaha..
**perasan**

aNaYaNa said...

selamat tahun baru islam juga
Sekamar Rindu..

Natasha Farina Arifin said...

salam dik, nme akak tasha...wah! entry bawak bekal dah le nmpk sedap jek bekal tuh..nih yg lapo nih..huahuahuahua... akak pon oleh kerna terjebak ngan entry nih sok nak bwk bekal cekodok lah..hehehe.
care to follo my belog at http://sharemyloves.blogspot.com/

Fxysche Nas said...

sedappppppppppppppp!!
mau mau...
buatkn lepastu pos bole?
hehehehe

aNaYaNa said...

hi Kak Tasha!!
apsal lambat sangat mae jalan cni?
da abih da bekal..hehehe..

nak gak cekowdok..hikss..

aNaYaNa said...

Nas..
boleyyyyyyyyyyyyy..
bak cni address..hahaha..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...