Sunday, December 19, 2010

aduhai lelaki..


ni ada 1 kisah..kisah benar lagi nyata..ada la sorang guy ni kan beberapa bulan yang lalu kenal la dengan sorang girl ni..si laki ni ok la orangnyer..boleh letak kategori ensem la..manis pon yer la jugak..bolehla mane2..si pempuan tu pulak biasa2 jerla muka penuh kewanitaan tanpa sebijik jerawat di muka..takderla nak kata lawa sangat..

dyorang kenal lepas tu teros ke arah serius sebab masing2 pon dah berusia katanya..takla sangat pon baru 25 mcam tu..n masing2 ada biznes sendiri..tapi walaopon both asal dan menetap di negeri yang sama,tapi si laki tuw biznes nya dekat negeri sebelah..so salu la ulang alik balik kampong..jadi jarang sangatla dorang jumpa..

si laki ni dah datang umah si pempuan ni time raya nak kenal2 family..si pempuan plak blom pegi umah si laki sebab familynya tak izinkan..tak manis katanya..tapi dua2 family dah saling tahu dan merestui hubungan dorang..mak si laki ni salu la pegi jumpa si pempuan ni dekat kedae dia n mintak lansungkan cepat2..tapi yang si laki ni plak makin hari makin berubah sikap..

mengikut fakta tanpa auta..si laki tu jenis panas baran..semua benda nak dia jer yang betol..si pempuan ni salu kena mengalah jer  dengan dia..bergaduh selalu la..tu bsala la..lepas tu ok balik..tak lame lepas tu si laki ni beritau si pempuan ni dia nak hidup sendiri..nak bebas..bagi dia pikir2 pasal kawin pasal orang lain ni 1 tekanan..dan sekarang pempuan itu sedang pasrah dengan apa yang bakal berlaku..ciap bley gelak lagi cakap.."mak dah bekenan anak pulak tak suka..kawin ngan mak jerla..hahaha"..ok sengal..

jadik orang itu sudah tentu bukan saya..saya mintak jauhla..walaopon saya masih muda dan belum bincang2 lagi bab kawin ni..tapi mintak2 jodoh kami berpanjangan..gaduh pon jarang sekali..naper tah encik hisyam tu takmo gaduh ngan saya..hahaha..ok..yang pasti orang tu orang di sekeliling saya..dats y saya taw citer ni..

saya pon taktaw nak komen aper..so far kalo belom besedia nak serius tak payahla serius2 nak cintan cinton libatkan family sebot pasal kawin segala...melukakan hati banyak pihak nanti..pegila kao sana bercinta ngan monyet di hutan!wuwuwu..emo*.


ok..jadila lelaki yang baik..perempuan yang baik...hidup bahagia..
kumbang bukan seekor...lalalala...

10 comments:

Aimi Razman said...

yup btol tu yana . jgn nk kapel sgt la . last2 putus juga

ibuayahdamia said...

ekekekek...minta en hisyam gaduh2 ke?? kak ayu dulu2 masa gewe2 pun jarang2 gaduh..alhamdulillah, 6 tahun couple, mendirikan rumah tangga jua kami..

apa2pun pk yg terbaik...

Wahidah said...

macem2 eik..hehehe..happy wikens

BLADE EDGE said...

salam...

saja drop by..blogwalking sini...

Sepatu Hijau said...

salam


cinta itu hanya indah ketika bahagia :D

aNaYaNa said...

amy..
yer2..beria jer kapel..kapel ala2 sudah..hik2..

aNaYaNa said...

k.ayu..
whoaah?6 taon kapel?iskk..amiin..mintak2 kami jodoh panjang cam k.ayu..hehe..

pss....K.Ayu,buatla entry citer kisah chenta tuw..ehehe

aNaYaNa said...

K.wai..
hehe..macham2..

aNaYaNa said...

blade edge..

ok..hepi bw..

aNaYaNa said...

syira...
yer..betul2..bila da putus sumer buruk belaka..huhu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...