Sunday, January 9, 2011

yana dan kisah banjir

hepi morning ols..alhamdulillah arini dapat mae keje dengan baik..cuaca adalah good2 jer arini..tak nampak pulak panas ke joong(versi kelantan=mendung) sebab dok dalam kebuk wasap nih..hehe..opis ni tekatup rapat so tak nampak la suasana lua..kot pantri n bilik bos nampak la..tapi still la rasa sejuk2 tuw..tak abes lagi banjir kan..dengar kot thr tadi makin ramae pulak mangsa banjir yang kena pindah..syukur saya tak penah sampae tahap nak pindah2..memang air masuk jugakla sampae ke dapur sebab dapur rendah ckit kan tapi 1 malam jer..esoknya da kering..huhu..

tak ader gamba la sempena banjir2 ni..sebab memang tak ke mana pon..teperap jer dalam rumah..time ujan lebat tuw terus masuk bilik bungkus bodi dalam blanket..heheh..tak tahan sejuk oowh..ingatkan arini still ujan n air masih naik jadi bleyla skip keje sebab banjir..lagipon area ofis ni memang cepat naik air..sekali pagi ni da kering..kira cepat surut gak la..ceh kecewa..hikkss..

bukak2 emel tadi dapat emel banjir dari cik tutty..beliau emel gamba banjir kat unisza..my ex U..dye masih sambung degree kat sana jadi berbahagia la dengan banjir..hehe..

basikal2 student yang terapung..abesla dyorang cari basikal ilang..owh..teringat basikal saya yang kena curi dulu..huuuk..

air yang deras merempuh divider..agagaaa..pandae2 jer saya..divider 2 da lamer patah gamak eyh..

AWAS terooss...hehe..

heeww...dasyatnya..

area hostel kot..tak pasti..

dari lua hostel...cik tutty skodeng ostel laki ni kot..ahahaha..

hurm..dulu sepanjang saya 3 tahun kat sana tak pernah la merasai gitu banjir2 dalam kampus ni..dulu men banjir pon masa dok umah sewa..umah kitorang naik air..pegi kelas jalan kaki jer..mengharung air jerla..
ni sejak da ada ostel baru ni mebi air banyak bertakung kot..takder saliran ker macamana taktawla..tapi for sure seronok kot men banjir ramae2..hehehehe..

harap2 banjir cepat surut..kesian dekat mangsa2 banjir..tadi dengar berita pasal batal wedding sebab banjir..huu..doa2 kan yer..bersyukur kita tak jadi mangsa banjir..

psss..sesi membesar gedabakkan gamba..hehe

2 comments:

Al said...

bestnye klo tyme ni duk rmh
dpt main banjir mcm dlu2
haha

aNaYaNa said...

haha..dulu2 suka banjir..skang ni geli plak..keh2..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...