Sunday, January 9, 2011

laju ker pos laju?

last week saya ada order barang online kat 1 blogshop ni..1st time ni membeli dan membelah secara online..isnin saya buat payment,selasa da pos barang kan..pos guna pos laju la sebab nak cepaaat n lajuuu..

sepatutnya rabu saya da dapat barang kan?tapi balik2 keje tak dapat lagi..rumah saya ada penghuni nak kata posmen tu datang rumah takder orang pon kan sebab ma memang sepenuh masa kat umah jer..kira ok mungkin esok kot..

khamis tu nak wat keje pon tak senang dok teringat barang sampai ke tak..tengok2 henpon kot2 ma cal gitaw barang sampae..tapi hampehh..dahla ari kamis ujan adalah heavy cats n dogs..ofis pulak blackout..12.30 saya da balik umah dah..tunggu punya tunggu tak sampae jugak..saya da cuak dah..yerla duit da bagi barang tak sampae saper tak cuak kan?

saya sms la owner tempat saya beli barang tu kata barang saya tak sampae lagi..mujur beliau super nice layan customer okeh..tkejut la dye..lepas tu mintak maaf sebab resit/CN untuk track barang tu dye luper letak mana..saya pon macam frust la kan..sebab esoknya da jumaat..hari minggu..pejabat pos pon cuti laa..saya pon pasrah la..

hari sabtu bersamaan semalam saya kua pegi pasa dengan ma da tengahari dah..balik2 kakak saya gitaw barang saya da sampae..fuuuuhhh..lega ok..terus sms gitaw sis tu barang saya da sampae..eksaited la masa dapat barang tuu..kemain lama tunggu baru dapat..

saya tak nak mengutuk ker haper kan..sebab saya pon selalu jer guna pos malaysia ni..last year saya anta barang dari KB ke KL 1 hari jer..anta adiah..ngam2 nak bagi seprise on birthday..selamat jer sampae..so,nak kata banjir xder kaitan pon..jalan ke rumah saya xder naik air setinggi 1 meter sampai masuk berita pon..entahlaa..

hurmm...so korang rasa laju ker pos laju ni?kadang2 ok jer service nya..tapi turn i jadik tak ok plak yer??huhuhu... sabar jelah..harap pos malaysia meningkatkan servicenya dengan lebih baik yer..sebab sekarang ni courier adalah sangat penting..semua orang pon nak online jer..kata di hujung jari..hehehe..

5 comments:

Myra Jay said...

Pos laju pun kdg xlaju gak..
MJ pnh guna pos express nie, lps seminggu baru smpai, dah ler brg urgent.. Geram tul

hentakbelipat said...

sbnanye nak laju gune pos xpress..pos laju lebih pada barang2 besa dan akan dihantar secara pukal..kalau pos xpress pun tgk area jgk..kalau dalam sangan area tu ambik masa jgk

Al said...

penah order barang online tp x smp2
last2 pasrah je..huhu

asfira aminuddin said...

yeke? sbb tu i jarang beli barang on9 ni. takut tak dapat! kang melopong je babe.

aNaYaNa said...

MJ : tu la...ramae dah merungut pasal masalh kurier neh..haih..

HB : oo..gitu pulak ker..tapi barang besar guna pos laju..agak mahal..huhuh..

Al : ye ker Al?alamak..takot la plak nak oder2 lagi..dahla jenis pemals nak kua pegi cari barang..hehe

fyra : urm..tula..tapi mujur barang tu sampae akhirnya..hikss..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...