Tuesday, July 5, 2011

Kerja 1#Kilang Keropok Lekor

As if korang noticed blog aku ni jarang nak bercerita pasal kerja..ah bukan jarang dah memang tak langsung(ker lansung?huhu)..aku sebenarnya tak berminat lah nak citer pasal hal kerja ni..taktaw lah kenapa..mungkinla sebab kerja aku ni tak best lansung bagi aku..(saper jer yang rasa keje dia best?)..uhuk..beruntungnya..bosan toksah ceghiter lah yer..tapi aku bertahannnnn..dah nak masuk 2 tahun dah pun aku keje sini..alhamdulillah rezeki aku..


Baiklah..kali ni aku nak citer pengalaman kerja aku yang pertama2 dalam hidup aku..kerja secara official nya lah..bukan maksud tolong2 orang ke aper..First time aku kejer adalah dekat kilang keropok lekor dekat shah alam seksyen 27 ker 26 haaa aku tak ingat..hehe..tapi masa ni aku baru abis SPM la..dari dok saje di kampung jadi aku ke KL la cari duit poket..pegi dengan kakak dan sepupu aku n stay umah Kak Ja kat sana..


Tapi apa ek nama kilang tu..aku tak ingat dah..kilang nya kecik jer..mula2 K.Ja gitaw ada kerja kosong kat sana terus terbayang nanti kerja dengan makcik2 pastu duduk bersila packing2 kopok..sekaliiiiii pegi sana ambikk ko semua pekeja lelaki!!!!terpana seketika di situ..ngan tengok mesin kopok tah paper..semua kerja berdiri okeh..aduuu..dan2 tu jugak aku nak benti keje..hahaha..


Ari pertama kerja baru kitorang taw yang anak buah bos(K.Sya ngan Amal-dah loss kontek..huwaaaa) pun kerja sana..pun baru kerja jugak sama baya ngan kitorang..alhamdulillah dapat kawan lagi 2 orang tak laa rasa nerd sangat kat sana..lepastu taw ada jugak sorang kerani weols panggil Kakya..jadi kat sana ada 6 kuntum bunga..wahaha bunga ker?semua bujang terang tang2 termasuk K.Ya la even masa tuh umo dye 28 tak silap..


Pekerja laki osah kata la ramainya..meh nak bilang setakat aku ingat..Abe Har,Iwan,Joe,Wan,Shah,Radi..eh?kenapa eh?ahhaa..lagi saper?urmmm...



bersambung...:p

3 comments:

siti murni said...

pengalaman jugak tu...mahal tau!
mana boleh dijual beli..:)

saya cerita jugak hal keja..selalunya bila tension, jadikan blog tempat lepas geram...kihkih

mohdyunos said...

cam best jerk... leh makan keropok..hihih

Anonymous said...

This is my first time go to see at here and i am really impressed to read all at one place.



Also visit my web page :: laser cellulite treatment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...