Wednesday, September 8, 2010

perutusan selamat hari raya

Salam sahabat2 blogerz semua..
mood raya makin berkobar-kobar kan?he2..
taw..semua da xsabar nak beraya..
lebey2 lagi adik bradik,sanak saudara yang jauh2 semua dah pulang ke kampung laman kan..
uhuu..besnya..
tapi ada gak part xbesnya sbb jalan mostly jam!
nak g mane2 msti pikir banyak kali sbb malas nak bsesak..
lagi2 poser2 neh bley haus woo..kih2..

kat umah sy xde orang lagi setakat ni..
ada tu ada la tapi just saya,ma, n abang jela..ahli rukuntetangga..hihih..
yang lain-lain belom sampae..
kakak saya Ayu tu pun xleh balik lg dari kedae dye bcoz ada lagi baju2 raya yang xsiap jahit..
ouhh..neves tu gamak eyh..custmer da dok tnya2 bila bju bley ambik..
heh..kadang saya pun tumpang geram sbb ada cstmer dye yang anta baru je dkat2 nak raya ni,
 tapi tiap2 hari dok tnya nak ambik baju dye..ehh seenaknya ko??
sape soh anta baju lambat2 kan?ikut turn la..tu pun da kira lucky kakak sy amik lg tempahan..
tailor laen maner ada dah nak amik semput gitu..huh!
ala..bukan orang lain pun..kawan2 dye jgak..sekampong lak tu..
besar kepala la knon kawan lama..ho3..
eyh adakah i mengumpat di sini?
tidak kan??tidak2!sbb i xmention pn siapa dye..he2..
ala biasa la lepas perasaan ckit..keh2..
yang lain2 plak k.ti kakak sy yang sulung sampae pg esok,k.ja yang no2 beraya umah mentua dye dlu kat kuala krai n bsanya malam raya ptame sampaela cni..
n k.nani lak beraya di umah metua kat kedah,raya kedua baru turn kelantan..

ouhh..xsabar nak tggu dyorang semua balik..habisla segala bagai cerita nak dibualkan da jmpa nt..he2..
memang catu..kitorang memang rapat adik bradik..
tp yang xtahan sy yang suka usik kakak2 sy even dyorang da kawin pn..
xper kakak sy xkisah..dyorang layan jer..lagi2 k.ja sbb dye sengal2 manja.haha..suker~
ok2 saya tahu n korang semua harus tahu sy sgt rindukan my siblings so much!

aktiviti kat rumah skg ni tggal nak kemas2 ckit la..
kan sy gtaw sy painting ari2..alhamdulillah da ciap pg td..
pas sahur da sy tido..adehh..dasyat tol penangan mengecat neh..hik2..
dari mggu lpas lg sy cat kan br siap??
ehh ape la lembik sgt yna?hahaha..
bukanla..umah sy bukan umah banglo umah batu..
umah sy umah banglo umah papan..hahak..payahla nak ngecatnya..kena berus betul2..
kalo umah batu xperla tenyeh je ngan roller 2 sehari pn boley ciap..kan2?
lgplak sy baru 1st time buat part time ni..ok r tu..hu2..
hasil kje adala p&c buat masa ni..hahaha..
eyh cam teruk jer..ahh xkisahla..jnji umah sy da tkar kaler..
tp sy paint kat blah dalam jer..
kat lua cam2 gak ler..maleh dah..
lain2 ma pun da buat ketupat smlam da masak pulut n sgala macam..
pagi tadi ma da stat membungkus..euw..nyam3..nak makan ketupat additional yang ma salu buat bungkus ngan daun pisang..he2..best..wangi jer bau daun pisang..

pesiapan saya???camane yer??keh2..
saya xde psiapan spesyel la taun ni..baju raya yang 4pasang tu pun simple2 jer..
nak bli yang vogue untuk raya ptamer pun xsmpat lg nak g kdae..
tahla..semua pn based on warna tema family..wane grey..
sy la yang tntukan kaler 2..abis kecoh kakak2 sy nak cari kaler 2 cmaner..
sampae k.ayu saya pg KL shoping baju raya ngn dyorang..ho2..grey pnya pasai..
tdung pn xder lg neh..shoes?pn tadak..ari2 bli wedges dah..
baru pakae 2kali..okla pakae jela kan..
watper nak membazir..dhla da mmg kering fulus neh..aisehh..
haaa..apa lagi?angpau untuk anak2 buah kan?wew..suke tgok budak2 ni srnok dapat duit raya...
tapi poket mak sedara la yang xbrape nak suke..ahaahha..
tp xpela once a year only..
bukan bnyak pn..
10henggit sorang dahla..kcik lg pun watpe bnyak2..hahak..




~raya tahun 2008~
angah n along..imam muda..:>




anak2 buah atiku..


miss both u chicks!

wid anak2 buah,ayu n k.nani..

oklah..dikesempatan yang mulia ni saya nak ucapkan:

"SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI"

untuk semua kawan2 blogerz semua..
terima kasih kepada yang telah menjadi follower sy dan yang sudi blogwalking juga jutaan terima kasih diucapkan...
semoga hari raya tahun ni disambut dengan seribu makna kebahagiaan dan keinsafan..
jangan lupa makan bnyak2 nanti raya sbb kan raya setahun sekali sajor..har2..
bia badan nanti mcm dipam2..exclude me..ekekeke..gurau je..

urm..xlupa untuk kesayangan2 saya..keluarga sy;Ma,k.ti+a.sepul , k.ja+a.din, k.ni+a.nazri, wox,ayu..
anak2 buah sy..kakak,ika,along,angah,ayih n usaid..
mak2 n pak2 sedara,sepupu2 n semua sedara mara jauh dekat..
kawan2 sy di bgt,bats,shin-etsu,restoran mak aji,kilang kpok lekor sksyen 26,skbd,smkbs,udm-kusza/unisza,fb,tagged n fster dan smua yang mgnali sy..







"MAAF ZAHIR BATIN DARI SAYA UNTUK SEMUA".

2 comments:

Myraroezlan said...

SeLamat Ari Raya untuk Yana sekeluarga..

Ikhlas dari - MJ:)

aNaYaNa said...

thanks Myra..
slmat ari raya jgk..:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...